Postinjakaja tuohtui nurmikonleikkuusta, mutta siivooja veti pitemmän korren

Työmarkkina-asioista on tuskin koskaan aikaisemmin keskusteltu näin vilkkaasti. Keskustelun määrä ei näytä tuottavan ongelmiin ratkaisuja, vaan aina löytyy uusi kulma, josta kiistellä. Suomen työmarkkinat ovat solmussa ja langanpäitä nyppiessä tuntuu siltä, että solmu menee aina vain tiukemmaksi.

Sopimusyhteiskunta luo turvallisuutta ja ennustettavuutta, mutta se ajautuu kriisiin nopeiden muutosten edessä. Työmarkkinat ovat tästä hyvä esimerkki. Jäykkien rakenteiden uudistaminen on osoittautunut lähes mahdottomaksi tehtäväksi valtapelien ja monipolvisten sopimuskehikkojen labyrinteissä. Haitallista jäykkyyttä syntyy työpaikoille mm. siitä, että työntekijöiden toimenkuvat eivät jousta samassa tahdissa toimintaympäristön muutosten kanssa.

Lue koko artikkeli tästä

Tietoja Minna Isoaho

Minna Isoaho strategiakonsultti ja johtamisen sparraaja.
Kategoria(t): 2016 Uusi Suomi -blogit, Ay-liike, Politiikka Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.