Kestääkö apteekkiala läpinäkyvää tarkastelua?

Taksiliikenne, alkoholikauppa ja lääkkeiden myynti ovat esimerkkejä toimialoista, joita kuristetaan turhalla sääntelyllä. Näille toimialoille pääsevien toimijoiden määrää rajoitetaan rajusti ja samalla estetään alan kilpailua.

On selvää, että kaikki sääntely ei ole pahasta: näillä edellä mainituilla aloilla tarvitaan aivan varmasti velvoittavia ja kansalaisia suojelevia määräyksiä jatkossakin. Turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä ei tule tehdä kompromisseja, mutta mielestäni ei ole mitään perusteltua syytä estää säädökset täyttävää, luonnollista kilpailua näillä aloilla.

Toimialan suojelemisen puolesta puhuvat korostavat perusteluissaan lähes poikkeuksetta huolenpitoon liittyviä elementtejä, mutta samalla alan kehittyminen hidastuu ja sen myötä huolenpito muuttuukin korkeammiksi kustannuksiksi ja kehityksestä jälkeenjääneiksi palveluiksi.

lue koko artikkeli tästä

Tietoja Minna Isoaho

Minna Isoaho strategiakonsultti ja johtamisen sparraaja.
Kategoria(t): 2016 Uusi Suomi -blogit, Apteekkireformi, Politiikka Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.