Tolkuton aika moninkertaistaa Suomen talouden kestävyysvajeen

Elämme monimutkaista, turbulenttia ja perusarvoja haastavaa aikaa. Meillä on yllin kyllin tekemistä kotikutoisen julkisen talouden kestävyysvajeen ja työttömyysongelman kanssa. Tämän lisäksi rajojen yli tulevat siirtolaiset vaativat huomiota.

On kyseessä sitten kotimaiset ongelmat tai siirtolaisuuden aiheuttamat velvoitteet, on Suomea johdettava kokonaisuutena. Päättäjien taito punnitaan nyt, kun vihaiset yhden liikkeen edustajat huutavat epäkohtia esille ja klikkausjournalismi antaa näille huudoille runsaasti kritiikitöntä palstatilaa.

Päättäjien on pikaisesti tehtävä tärkeitä linjauksia seuraavista asioista:

  1. Kestävyysvajemittarin päivittäminen.
  2. Julkisten palveluiden sisältö ja niiden rahoitus.
  3. Siirtolaiset ja kansainvälinen suojelu.

Lue koko artikkeli: tolkuton aika

Tietoja Minna Isoaho

Minna Isoaho strategiakonsultti ja johtamisen sparraaja.
Kategoria(t): 2016 Uusi Suomi -blogit, Politiikka, Talous ja bisnes Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.