Maahanmuuttajien työllistäminen on mahdollista myös ilman palkka-alea

Euroalueen työttömyys on kääntynyt laskuun ja merkkejä talouden elpymisestä on jo ilmassa. Suomessa tilanne on päinvastoin. Vienti ei vieläkään vedä, eikä työttömyyden vähentämisessä ole onnistuttu edes kantaväestön osalta. Uutena akuuttina huolena on maahantulleiden turvapaikanhakijoiden työllistäminen.

Työllisyyden parantamiseksi ei kantaväestönkään osalta enää riitä kabinettisopiminen ja palkkasenttien tasaaminen. Kassassa ei ole jaettavaa, josta voitaisiin tehdä kauppaa työmarkkinaosapuolten kesken. Tilannetta ei helpota se, että työmarkkinoille tuli kertaheitolla lisää tarjokkaita. Asialistalla on perinteisten palkkakysymysten ohella ratkaisuja odottavia yhteiskunnallisia mullistuksia, joita pohdittaessa toivottavasti viisaus voittaa vihaisuuden.

Lue koko artikkeli: maahanmuuttajien työllistäminen

Tietoja Minna Isoaho

Minna Isoaho strategiakonsultti ja johtamisen sparraaja.
Kategoria(t): 2016 Uusi Suomi -blogit, Ay-liike, Politiikka, Yhteiskunta Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.