Kolme keinoa estää kultaiset kädenpuristukset

20151029 lasikattoUutinen Outokummun toimitusjohtaja Mika Seitovirran erottamisesta ja erokorvauksesta on kiinnostanut ihmisiä laajasti. Johtajasopimuksensa mukaisesti hän saa mukaansa kahden vuoden palkan, mikä hänen tapauksessaan tarkoittaa noin 1,5 miljoonaa euroa.

 

Kultaiset kädenpuristukset ovat yleisiä yksityisellä puolella, mutta ne ovat rantautuneet myös julkisen puolen johtamistehtäviin. Mallia on otettu menestyksellisesti muualta maailmasta. Markkinoidemme pienuuden sekä yrityselämämme keskittyneen päätöksentekorakenteen vuoksi johtajasopimuksilla legitimoitujen palkkiokäytäntöjen levittäminen on ollut vaivatonta. Nyt on kuitenkin aika päivittää erokorvausten perustelut ja tehdä käytäntöihin tarvittavat muutokset.

Lue koko artikkeli: kultaiset kädenpuristukset

Tietoja Minna Isoaho

Minna Isoaho strategiakonsultti ja johtamisen sparraaja.
Kategoria(t): 2015 Uusi Suomi -blogit, Johtaminen ja päätöksenteko, Talous ja bisnes Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.