Espoo ja Jämsä pelottavia esimerkkejä

Kestävyysvajeen helpottamiseksi etsitään säästöjä julkisissa menoissa. Erityisesti sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestelyt ovat valokeilassa juuri nyt. Lapsia lentää pesuveden mukana myös muilla palvelualoilla.

Hyvää ja vastuullista kuntajohtamista olisi se, että katsotaan miten voidaan parantaa omaa  toimintaa. Leikkauslistojen laatimisen lisäksi pitäisi samaan aikaan osata vaikuttaa myös kunnan itse tuottamien palveluiden vaikuttavuuteen ja hyödyllisyyteen. Tätä kautta voitaisiin paikata kestävyysvajetta monipuolisemmin kuin pelkkiä säästöjä etsimällä.

Liekö puute osaamisesta vai halusta, kun kunnan oman toiminnan kehittämiseen ei Suomessa kiinnitetä huomiota. Kun leikkauslistojen tie on käyty loppuun, nähdään ainoana keinona ulkoistaa palvelut yksityisille toimijoille.

Lue koko artikkeli: ulkoistaminen

Tietoja Minna Isoaho

Minna Isoaho strategiakonsultti ja johtamisen sparraaja.
Kategoria(t): 2014 Uusi Suomi -blogit, Johtaminen ja päätöksenteko, Politiikka, Talous ja bisnes Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.