Päätöksenteon hitaus on Suomen talouden suurin haaste

On huvittavaa, että Suomen talouden haasteista on päätetty tilata raportti Ruotsista asti. Googlaamalla käy nopeasti ilmi, että maamme on täynnä erinomaisia raportteja, tutkimuksia, analyysejä, pohdintoja ja jopa seminaareja taloutemme kurjasta tilasta. Niitä pitäisi vaan käyttää hyväksi. Uutta tilannekuvausta ei tarvita. Tarvitaan ratkaisuja.

Huolestuttavaa on, että raportista informoinnin yhteydessä korostettiin sen maksuttomuutta. Ihan hyvä sinänsä, mutta ongelma on siinä, että taas siirretään päätöksentekoa käytännössä ainakin vuodella. Menetetty aika maksaa meille miljardeja, joten yksittäisen konsulttityön hinnalla ei pitäisi olla mitään merkitystä asian kansantaloudellinen vakavuus huomioon ottaen.

Lue koko artikkeli: hidas päätöksenteko

Tietoja Minna Isoaho

Minna Isoaho strategiakonsultti ja johtamisen sparraaja.
Kategoria(t): 2014 Uusi Suomi -blogit, Johtaminen ja päätöksenteko, Politiikka Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.