Helsingin Energian yhtiöittäminen haaste omistajaohjaukselle

Yli 400.000 asiakasta palveleva, helsinkiläiskoteihin ja –yrityksiin sähköä, lämpöä ja jäähdytystä tuottava Helsingin Energia yhtiöitetään ensi vuoden alusta. Yhtiöittämistä on perusteltu EU-komission tulkinnalla, jonka mukaan kaupungin laitosten toimintaolosuhteet on järjestettävä samanlaisiksi yksityisten toimijoiden kanssa. Muutoksen myötä käytännöt selkeytyvät ja toiminta tulee läpinäkyväksi. Mutta mitä haastetta tällainen hyvän hallinnon kehittyminen tuottaa omistajaohjaukselle?

Lue koko artikkeli: Helsingin Energia

Tietoja Minna Isoaho

Minna Isoaho strategiakonsultti ja johtamisen sparraaja.
Kategoria(t): 2014 Uusi Suomi -blogit, Johtaminen ja päätöksenteko, Politiikka, Talous ja bisnes, Yhteiskunta Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.