Naisjohtajat: unohtakaa tikapuut, nouskaa kiipeilytelineeseen!

Helsingin Sanomat kirjoitti 17.3.2013 Sheryl Sandbergin (COO Facebook) ohjeista naisjohtajille. Sandberg on huolissaan siitä, että naisten osuus yritysjohdossa ei näytä kasvavan millään keinoin. Hän on vakuuttunut siitä, että yhtenä syynä on stereotypiat, jotka estävät naisten etenemisen johtotehtävien tikapuilla. Hän kannustaa naisjohtajia rohkeammin ottamaan paikkansa eturivissä. Tämä ohje pätee myös Suomessa.

Tein helmikuussa suomalaisille naisjohtajille ja –päälliköille kohdennetun kyselyn teemalla ”lasikattoja vai miinakenttiä”. Tutkimuksen johtopäätökset ovat yhteneväiset amerikkalaisen kollegan havaintojen kanssa. Tutkimuksen lähtökohtana oli huoleni naisten etenemisen esteistä ja tieto siitä, että naisten pätevyyden riittämättömyys ei ole enää pitävä selitys johtaja-ammatin miesdominanssille. Joku muu asia estää naisten nimitykset yritysten ylimpään johtoon.

Tutkimukseen osallistui yli 600 vastaajaa. Näistä 75 % totesi, että pätemättömyydestä ei ole kysymys, vaan lasikaton konkreettisesta olemassaolosta. Myyttiä naisjohtajien pätemättömyydestä pitävät yllä enää ne naiset tai miehet, jotka kokevat oman paikkansa olevan uhattuna tai jotka pelon tai häpeän vuoksi eivät uskalla puhua asiasta sen oikealla nimellä.

Tuloksista käy ilmi, että mitä isompi yritys, sitä epämääräisemmin johtotehtäviin vaadittavia pätevyyskriteerejä on ylipäänsä määritelty. Myös valintaprosesseissa on sitä enemmän ongelmia, mitä suuremmasta yrityksestä puhutaan. On aika kätevää pitää kriteerit piilossa ja valintaprosessi sellaisena, että siihen eivät halukkaat voi itse ilmoittautua ja sitten todeta ”että riittävän pätevää naista ei vieläkään löytynyt”.

Lue koko artikkeli tästä

Tietoja Minna Isoaho

Minna Isoaho strategiakonsultti ja johtamisen sparraaja.
Kategoria(t): 2013 Uusi Suomi -blogit, Johtaminen ja päätöksenteko. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.