Johtamisoppia Einsteinilta

Uutiset hallituksen ja työmarkkinaosapuolten tekemistä kompromisseista ja erilaisia kantoja yhteen sovittelevista päätöksistä ovat hyviä. Löydetty yhteistyön malli luo uskoa johtamiskulttuurin kehittymiselle laajemminkin yhteiskunnassamme. Viime viikkoina olemme saaneet pikakurssin vallitsevista päätöksentekokäytännöistä, kun esimerkkejä poliitikkojen, yritysjohtajien ja luottamushenkilöiden toimintatavoista on ollut esillä.

Tukalissa tilanteissa olevat päähenkilöt ovat antaneet ymmärtää, että kulloisessakin hetkessä päätöksentekijöillä oli vain yksi ratkaisuvaihtoehto ja se valittiin. Tästä esimerkkinä vaikkapa Taxellin perustelut stay-bonuksille Finnairissa. Onneksi kansalaiset eivät enää usko tätä jargonia.

Yhden miehen pajassa tuo selitys vielä menee läpi, mutta ei tuhansien ihmisten organisaatiossa! On huolestuttavaa, jos yrityksen ylin johto hallitus mukaan lukien ratkaisee kammiossaan itse maalailemiansa operatiivisia ongelmia asiakasrajapinnasta kaukana olevilla keinoilla. Vielä huolestuttavampaa on se, että osaamisen uskotaan tiivistyneen organisaation terävimpään kärkeen.

Lue koko artikkeli tästä

 

Tietoja Minna Isoaho

Minna Isoaho strategiakonsultti ja johtamisen sparraaja.
Kategoria(t): Johtaminen ja päätöksenteko, Talous ja bisnes Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.